Hoe maak je een tumbler schoon?

Hoe maak je een tumbler schoon?

Een tumbler schoonmaken

Je tumbler, drinkfles, drinkbeker schoonmaken is erg belangrijk. Je wilt natuurlijk geen schimmels in je drinkbeker of nare geurtjes. Daarom is het belangrijk om je tumbler goed te onderhouden.

Waarom is het belangrijk om je tumbler te onderhouden?

Hierboven hebben we het er eigenlijk al kort even over gehad. Ondanks dat het materiaal waarvan een tumbler is gemaakt, sterk en stevig is, kan het toch gevoelig zijn voor bacteriën en schimmels. Wanneer je de fles niet regelmatig goed schoonmaakt, kunnen de bacteriën ophopen waardoor er nare geuren ontstaan en dat wil je natuurlijk niet. Ook kan het voorkomen dat er aanslag ontstaat binnen in de drinkfles. Dit kan het isolatievermogen verminderen waardoor de dranken minder lang warm of koud blijven. 

Hoe maak je de tumbler het beste schoon? 

De beste manier om je tumbler/drinkfles schoon te maken is dmv een goede handwas. Dit doe je met zeep en heet water. Je vult de fles met heet water en een beetje zeep. Hierna kun je de drinkbeker goed schudden. Spoel vervolgens de drinkbeker goed uit met water en herhaal dit een paar keer. Dit voorkomt dat je een zeepsmaak zult krijgen. Dat wil je natuurlijk niet!

Heb je extra tips voor het onderhouden van de tumbler?

Zeker! Let op, komt ie:

  • Zorg dat je de drinkbeker goed laat drogen na het schoonmaken.
  • De drinkbeker heeft een deksel met sluitrubber. Dit kan je eraf halen om ook goed schoon te maken.
  • Gebruik geen agressieve middelen zoals bleek of chloor. Dit kan de tumbler beschadigen.  

 

Terug naar blog